Način da se pronađu bezbednije alternative
> O portalu

O portalu

Postupak zamene je srž akcije za smanjenje rizika koje opasne hemikalije predstavljaju po životnu sredinu i zdravlje ljudi. Pronalaženje bezbednijih zamena može biti izazov – SUBSPORT web portal je vaše sredstvo za olakšanje ovog posla.

SUBSPORT je besplatna, višejezična platforma za razmenu informacija o alternativnim supstancama i tehnologijama, kao i platforma alatki i uputstava za procenu supstanci i upravljanje postupkom zamene.

SUBSPORT web portal ima za cilj da bude polazna tačka svima koji su zainteresovani za zamenu opasnih hemikalija, da podrži kompanije u ispunjavanju uslova zamene koje nalažu EU propisi, te da bude izvor drugim zainteresovanim stranama kao što su nadležni organi, organizacije za zaštitu životne sredine, organizacije potrošača, kao i naučne institucije.

Pozivamo Vas da koristite SUBSPORT i u našoj bazi koja se stalno dopunjava konkretnim primerima podelite Vaše iskustvo u postupku zamene.

Ove informacije su javno dostupne na pet  jezika:

SUBSPORT je trenutno proširen informacijama specifičnim za tekstilnu industriju (pogledajte SUBSPORT Tekstil).

Održavanje i osnovno ažuriranje SUBSPORT portala zagarantovano je do 2017. godine. Nastavljamo da tražimo donatore kako bismo bili u mogućnosti da realizujemo buduće sveobuhvatne izmene i dopune SUBSPORT informacionog portfolia.

Pretraži SUBSPORT
Web-sajt
Baza podataka ograničenih i prioritetnih supstanci » Link
Baza pojedinačnih primera » Link

Drugi web-sajtovi i baze podataka o supstituciji
Loading
Logo Alhem Logo Grontmij Logo Istas Logo Chemsec Logo Kooperationsstelle Hamburg